PortMobile wordt steeds uitgebreid met nieuwe features en functies. Zo hebben we voor de haven van Utrecht een nieuwe, innovatieve functie ontwikkeld voor het monitoren van gratis ligplaatsen.

Nieuw in PortMobile: het beheren van gratis ligplaatsen

Gratis overnachten in Utrecht

De gemeente Utrecht biedt enkele gratis ligplaatsen voor beroepsschippers die na 6 uur ’s avonds aanleggen en voor 6 uur ’s ochtends weer vertrekken. In de haven staat duidelijk op borden aangegeven om welke plekken het gaat, en beroepsschippers maken er dankbaar gebruik van. Ze hebben op de ligplekken ook toegang tot andere gratis faciliteiten zoals gratis walstroom.

Voordelen van onze oplossing

Voor de gemeente is het bieden van gratis ligplekken een goede manier om te voorkomen dat de schepen op willekeurige plekken in de stad worden aangelegd. Door de nieuwe PortMobile functie houden ze grip op de dienstverlening. Ze weten welke schepen gebruik maken van de gratis ligplaatsen, hoe vaak dat gebeurt en welke plekken het meest populair zijn. Die informatie hebben ze nodig om de beschikbare capaciteit goed op de vraag af te stemmen.
Ook voor beroepsschippers heeft de nieuwe werkwijze voordelen. Het geeft hen de bevestiging dat ze op een legale plek liggen. Bovendien hebben ze er belang bij dat de gemeente inzicht krijgt in het gebruik van de gratis ligplaatsen zodat ze er voldoende blijven aanbieden.

Zo werkt het

De PortMobile functie Gratis Ligplaatsen biedt de gemeente de mogelijkheid om per terminal aan te wijzen welke plaatsen gratis zijn. Alle beroepsschippers die de haven binnenvaren, krijgen een SMS bericht met het verzoek zich eenmalig te registreren in de app. Als een schip aanlegt bij een gratis ligplaats, dan legt PortMobile dat automatisch vast. Zolang een schip alleen binnen de gratis tijden in de haven ligt, wordt er geen havengeld berekend of factuur aangemaakt.

Ook voor andere havens?!

Nu de functie Gratis Ligplaatsen eenmaal draait, kunnen ook andere havens er gebruik van maken maar dat hoeft niet. PortMobile is modulair opgezet en biedt allerlei functies aan, maar de klant bepaalt uiteindelijk zelf hoe de app gaat werken.

Interesse? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden van PortMobile voor jouw haven.